Populære innlegg

mandag 21. januar 2013

Frokost i farta i dag.

Published with Blogger-droid v2.0.6

3 kommentarer:

  1. 20 minutt på ett måtid....... Gud det har jeg ikke brkt siden første uka tror jeg..... For det første har jeg ikke tid, for det andre er jeg sulten, og for det tredje blir den bittelille mengden middag på mitt lille fat KALD etter npen få minutter.... Orker ikke fly frem og tibake mellom spisebordet og microen for å varme opp og opp og opp fiskekaka mi atså.

    Jeg tygger normalt, og sveger ned akkurat slik som hvermannsen..hehe, det går fort, og jeg er ALTID først ferdig. Og jeg MÅ drikke, minst 1/2 glass pepsi max, mest sannsynig bort i 2 d iallefal til måltidet.
    Jadajada, jeg vet jeg vet alt om sånn der skummel pepsi max...men det er min store synd her i livet......sukk.....

    Jo da, vi har også "lært" at vi skal bruke goood tid, og tygge veeeldig godt, og ikke drikke til måltidene, ja ideelt ikke 20 minutt før, ei heller 20 minutt etterpå......

    Men, jeg har heile tiden spist i mitt tempo, tygd i mitt tempo, og jeg har adrig hatt vondt, eller manglet noen næringsstoffer osv, ja bortsett fra jenrn da, men det er litt utenom.

    Snakka med ernæringsfysioigen om dette i fjor, og hun sa at vi skulle ikke henge oss opp i alle detaljer, vi skue gjøre det som føltes rett for oss. Og så enge ale prøver er fine, og man ikke har vondt eer sliter, så ska man spise og kose seg i det tempoet man vil.

    Men det er så rart, sykehusene annbefaer så forskjeig.

    -Noen sykehus legger pasientene inn dagen før, andre får komme om morran, noen sykehus sier at pasienten kan reise hjem dagen etter, mens andre sier pasienten SKAL være på sykehus i 5 døgn, noen sykehus gir kun fytene første 7 dagene, derretter moser i 7 dager, for så gradvis å begynne med brød uten skorper osv.... Mens noen sykehus sier versågod, spis opp 1/2 grov brødskive med skorpe dag 3....... Det gjorde vi, vi fikk bujong første dagen, og kokt egg og brød uten skorpe dag to, og fiskekake og brødskive med vanlig påegg og skorpe på dag tre. Tror det er mange mange veier til rom jeg.

    Liker bilder, kjenner jeg får yst på ost..... men, det er ikke i mitt kosthold :(

    Sukkererter er digg da :)



    SvarSlett
  2. Hvorfor kan du ikke spise ost?

    Hos oss sa ernæringsfysiologen at det var en god proteinkilde.
    Jaja, så forskjellig er det faktisk. Helt sprøtt egentlig. Vi hadde jo ikke kun sleevere på livstilskolen heller. Blandet drops, selvom Gjøvik utfører 70-isj% sleeve.

    På Gjøvik er de mest opptatt av at man får i seg rett mat og nok mat. Det var en plansje med mat som var bra og dårlig, og der sto det light produkter med ett stort kryss over. :s
    Jeg har jo fått inntrykk av at man skal spise litt magert, men da altså ikke light produkter. Så da holder jeg på vanllige norvegiaen min så lenge jeg kan, og øker heller treningen for å beholde den.

    Hun som hadde operert for 3år siden som kom å snakket med oss bruker fortsatt lang tid på måltidene sine, og mener at det kommer hun til å gjøre resten av livet. Hmmm... Jeg kan også spise fortere, men skal prøve å bruke tid, for jeg merker at jeg får i meg mer riktige mengder om jeg bruker mer tid.
    Noe orker jeg mindre av, noe mer. :)

    Pepsimax'n er jeg fortsatt dritredd, og siden jeg er oppfostret på light produkter så skal jeg aldri gjøre noe som kan trigge frem den avhengigheten igjen. Iallefall ikke med vilje. :p


    Sukkererter som det knaser i er digg!

    SvarSlett
  3. Jo da, jeg KAN spise ost...det er bare det at jeg er sååååå glad i ost, at jeg ikke greier begrense meg til av og til, så da blir det sååå mye ost. Vi får beskjed om at all ost under 20% fett pr 100 gr er "lov".

    Men jeg simpethen ELSKER vanlig norvegia.......sukk.....

    Ligth produkter er ikke annbefalt i ålesund heller, de siser vi skal leve etter sånn ca følgende tommelinger regler
    -Kjøtt: Kun det som er under 10% fett pr 100 gr
    -Ost: Kun det som er under 20% fett pr 100 gr
    -Fullkornsprodukter
    -Aldrig mer enn 1 brødskive ELLER 2 knekkebrød pr måtid.
    -Aldrig mer enn 2.5 dl mengde.
    Ellers bare tenke generelt sunn mat, vanlig normal mat.

    Og det er jo til å leve med.

    Holde deg unna pepsi maxen så lenge du greier........jeg holdt ut i 3 mnd tror jeg det var......og så var jeg solgt :(


    SvarSlett